Wat wij geloven

Er valt veel te vertellen over wat wij geloven. Of misschien is het beter om te stellen: in Wie wij geloven. Onze naam ‘christenen’ verwijst naar de Persoon om wie het allemaal draait Jezus Christus. Jezus Christus is zowel mens als God en wij geloven dat hij deze aarde redt van alle ellende, dat hij in de nabije toekomst een nieuwe wereld laat ontstaan waarin geen pijn, ziekte en dood meer is. Als je in Jezus als Redder gelooft dan ben je deelnemer van die mooie, betere wereld. Wil jij dat ook?

 

Geloven in God

Wij geloven in God! Hoezo kan je geloven in (een) God, bestaat die wel? Kan ik hem zien? Je kan God niet direct zien, maar je kan Hem ontdekken, op 2 manieren zelfs. In de natuur kan je God zien. De natuur zit zo mooi, vernuftig en complex in elkaar, dat kan geen toeval zijn. Daar zit een Schepper, God achter, die dat persoonlijk bedacht heeft. Je kan God ook leren kennen uit de Bijbel. De Bijbel is een dik boek waarin beschreven staat hoe God de aarde, de zon- en sterrenstelsels, maar ook planten, dieren en de mens heeft gemaakt. In de Bijbel staat ook het verhaal, de geschiedenis, hoe wij mensen in conflict met God zijn gekomen. Omdat wij geen respect voor God hebben getoond is het fout gegaan. We willen zelf de baas over ons leven zijn, ja onszelf boven God plaatsen, Hem het liefst negeren of dood verklaren. Door dit conflict met God is de dood en het kwaad in de wereld terecht gekomen. Egoïsme en geweld (in kleine en grote vorm) zit in het karakter van de mens. Daarom gaat er veel fout in onze wereld. De mens kan veel goeds bedenken, uitvinden, maken en presteren. Maar blijvende vrede en geluk voor iedereen is een utopie (niet bereikbaar), dat laat de geschiedenis van de laatste 5.000 jaar ons zien. Het leven van ieder mens draait uit op de dood.

Toch heeft God dit allemaal niet gewild, Hij wil dat er vrede is tussen God en mensen. Daarvoor heeft Hij Jezus Christus gestuurd, de Zoon van God die op aarde is gekomen als een mens. Een heel bijzonder verhaal, maar wel het allerbelangrijkste verhaal voor iedereen die geluk en echte toekomst zoekt. Wij geloven dat vrede, geluk en een betere wereld alleen mogelijk is als je respect hebt voor God en Hem erkent als de maker van deze wereld en dat je gelooft dat Jezus Christus, Gods Zoon dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Samen gemeente zijn

Als leden van de kerkelijke gemeente te Ruinerwold-Koekange voelen we ons verbonden in het geloof in God en zijn Zoon Jezus Christus. Die verbondenheid delen we in gezamenlijke bijeenkomsten op zondag, maar ook in andere activiteiten en persoonlijke contacten. Geïnspireerd door Gods Woord en Geest willen wij, als volgelingen van Jezus Christus, een liefdevolle en bewogen gemeente zijn voor iedereen. Onze gemeente telt circa 100 leden en we komen samen in het kerkgebouw van de PKN Berghuizen 20 te Berkhuizen. De leden van onze gemeente wonen verspreid in gebied tussen Koekange, Ruinen, Berghuizen, Ruinerwold. Alle leeftijdscategorieën zijn in onze gemeente vertegenwoordigd, van jonge gezinnen tot senioren. Nieuwsgierig? Je bent welkom in onze kerkdiensten, zie voor de tijden op de ‘Home’ pagina. Of kijk bij ‘Contact’ hoe je ons kunt bereiken.